18 octombrie 2008

horoscopul: fat tail approach for a long tail audience

Pana nu demult mi se parea ca anumite previziuni de la horoscop mi se potrivesc, pana cand treptat am observat un "patern" al previziunilor: toate previziunile ii vizeaza in general pe cei singuri (fara pereche), pe cei nevoiasi (dar care asteapta bani de nicaieri), pe cei sanatosi/ sau bolnavi dar care nu se gandesc decat in alta parte decat la sanatatea lor. Probabil ca nu sunt multi oameni in situatia in care sa sa se trezeasca dimineata si sa spuna Multumesc Doamne pentru inca o zi! dar chiar si asa, restrangerea sferei de previziune pentru un horoscop nu cred ca are in vedere decat un singur tel: asigurarea unei audiente cat mai largi si mai numeroase pe o cazuistica restransa la majoritatea nevoilor primare sau secundare identificabile la nivelul majoritatii.
De aceea probabil cand ni se intampla lucruri care nu au fost spuse la horoscop le punem pe seama black swan: "soarta".
Intrebarea: cat de departe poate merge o previziune astrologica astefl incat in ea sa aiba loc doar persoana careia ii este destinata astfel incat nimeni altcineva sa nu se regasesca? 

PS de raspunsul asta ma gandesc ca sta in picioare unicitatea noastra ca fiinte in multimea determinata a populatiei planetei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu