16 aprilie 2009

puterea gandului si neuro...ikonomia

Cred ca toate lucurile lucrurile pe care ti le doresti... se intampla. poate nu atunci cand vrei si nu asa cum iti imaginezi. dar se intampla... va dati seama ce-i in mintea noastra? :)
si poate doar asa intelegem de unde vine indemnul rugii neincetate, si de unde vine isihasmul in multime, si nevoia de iuradivâi printre noi ceilalti! 

si daca toata aceasta putere a gandului si a dorintei si a rugaciunii a facut ca tot ceea ce exista in jurul nostru sa fie asa cum este (si atat de miraculos daca ne uitam cu ochii bunicilor nostri la orice aspect al realitatii cotidiene) oare de ce ne e atat de greu sa ne dorim sa fim mai buni si sa ne iubim aproapele (macar la fel de mult ca ipod-ul!!!)? 

Sta oare totul doar in puterea gandului? sau a rugaciunii?

Un comentariu:

  1. Eu una cred ca virtutile si simtirea crestina (caci pentru unii dintre noi asta ar insemna mai buni si cu dragoste de aproapele) vine inainte si nu ca raspuns al unor rugaciuni. Rugaciunea izvoraste din sufletul luminat iar lumina se pare ca avem fiecare dintre noi...Numai unii insa alegem sa o protejam, acceptam, crestem si lasa sa se manifeste !

    RăspundețiȘtergere