3 decembrie 2008

Simon says: Nu ma mai enervez de azi inainte :)

M-am gandit mai mult daca sa pun sau nu postul asta pe blog, dar am realizat ca intr-adevar ne enervam din ce in ce mai des, din ce in ce mai mult, iar articolul publicat aici (De ce ne pierdem cu firea?) trece in revista cauzele. 
Cum ar spune o prietena, nu am face asta daca nu am avea un beneficiu ascuns in spatele unei atitudini, dar daca nu avem, si in loc sa intoarcem furia celor care ne-o provoaca cum ar spune altcineva, pur si simplu o savuram dimineata, la pranz si seara pana pur si simplu ne naruim!
Daca toate aceste enervari din cotidian nu sunt altceva decat ispite care sa iti arate limita pana la care poti fi superior conditiei asumate! Daca toate aceste enervari nu sunt decat prostii de care radem cu prietenii ulterior la un pahar sau ineptii care ne coloreaza ziua cu ceea ce ne dorim pana la urma! 
Daca toate astea si multe altele despre enervare sunt adevarate, de ce sa ne mai enervam?

4 comentarii:

  1. Bineinteles ca nu ma pot sustrage de la o asa provocare si COMENTEZ...n-am sa raspund la intrebare ci voi face cateva comentarii referitoare la formularea titlului, nu din punct de vedere al atractivitatii ci al mesajului. O modalitate de a produce schimbare se refera la aspectul "lingvistic" al schimbarii dorite si anume, atunci cand formulam sa fim atenti la doua aspecte: sa fie personal si pozitiv. O sugestie ar fi in loc de Simon sa scriem "EU" in loc de zic "VREAU" si in loc de nu ma mai enervez de aici inainte:) sa scriem "SA FIU CALM" sau "SA IMI PASTREZ CALMUL".

    RăspundețiȘtergere
  2. si...poate fraza teologolui Reinhold Niebuhr ne poate inspira...
    "God, give us grace to accept with serenity the things that cannot be changed, courage to change the things which should be changed and the wisdom to distinguish the one from the other."

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Irina,

    comentariul tau ar fi pertinent, daca ai fi stiut cine e simon? :)

    citeset te rog mai jost pstul din wikipedia si astept cu interes replica ta :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Says

    RăspundețiȘtergere
  4. din punctul al doilea de vedere, eu as merge pe ce spunea Dalai Lama la sfarsitul fimlului "7 ani in Tibet": If something can be changed don't worry, if something can't be changed why worry? :)

    Dar din observatiile empirice care stau la baza enervarii cotidiene, cele mai multe lucruri pot fi schimbate, iar ceea ce ne enerveza este abaterea de la media bunului simt in fata caruia obrazul intors paleste, iar cuvantul mestesugit arareori dovedeste!

    RăspundețiȘtergere