14 februarie 2009

politistul meu - bodyguard ul tau?

nu mi-e aminte sa ma ba bag in chestiuni politice. multe preocupari ma tin, inca, departe de asta. dar evidentele cotidiene incep sa ma sccoata din sarite.

de cateva zile, parca totul a luat-o razna, se fura armament din unitati militare, se sparg banci ziua-n amiaza mare, se omoara pe trecerea de pietoni, iar ministrul de interne mai vrea 2000 de politisti.

Pai hai sa o luam cu inceputul:
1. Daca ai parte de o tamponare usoara in trafic, in fata unui echipaj de politie, acesta nu are competenta sa intervina, si esti plimbat pe drumuri la sectia (unica) pe anumita raza de raportare a accidentelor usoare.
2. in cartierul in care stai ai sectie de politie comunitara si se sparg casele care sunt in partea cealalta a cartierului fata de sectia de politie.
3. in autobuz iti taie geanta si te ameninta ca te-njunghie suni la politie si ti se spune stati linistit stiam, o echipa va interveni la... pastele hotilor (adica capatul de linie in acceptiunea dispecerului)
4. se scoate pistoul pe geam in trafic  sau mai rau se filmeaza si se da la stiri la ora de maxima audienta cum un sofer este calcat in picioare de smecheri care au fost deranjati de faptul ca cineva respecta regulile de trafic civilizat. politia nu intervine pentru ca nimeni nu a depus reclamatie.
 cred ca lista poate contiunua ca nu avem timp sa o citim o viata intreaga.

Si acum, intrebarea mea, de ce avem nevoie de mai multi purtatori de insigna si chipiu? ca doar traficul s-a fluidizat in cele din urma si in Bucuresti si nu mai ai nevoie de girofaruri ca sa ajungi in timp la aeroport? 
Nu ar fi mai simplu ca cei pe care ii avem deja sa devina mai eficienti si sa inspire daca nu teama, cel putin respect? 

Un comentariu:

  1. ca sa inspire respect ar fi nevoie sa fie indeplinite 2 conditii:
    1. cine intra in Politie sa fie ahtiat dupa Putere, nu dupa Avere; placerea lui sa fie imaginea derbedeului tremurand de frica, cu catuse si in pragul puscariei, nu vederea vilei proprii si a masinii de lux
    2. legile sa fie modificate astfel incat politistul sa fie un Dumnezeu pe strada; orice ordin al lui sa fie executat fara cracnire, iar pedeapsa pt. ultraj (nerespectarea dispozitiilor poltistului sau sfidarea lui) sa fie urata de tot.
    3. cine nu e de acord cu aceste conditii sa-si ia de pe acuma un AKM sau sa emigreze in Antarctica; vin vremuri diareice rau de tot...

    RăspundețiȘtergere